31 augusti 2012

Kärlek på bild


 Här kommer några bilder till från gårdagens shoot. Fina paret Linda & Robert.


Och så passade även Linda och hennes syster Hanna på att föreviga sig tillsammans! Sockersöta systrar!

Och även Hanna och hennes Andreas fick några lööövliga bilder tillsammans.Tusen tack fina ni för att jag fick fånga ögonblick med er! 

Åh så rätt ni gör att passa på att ta de där bilderna man gärna pratar om men som är så svåra att få till. Det är sannerligen dags att plocka fram stativet & leta upp den borttappade mojjengen så jag kan ta lite egna bilder. På mig och min finaste. Och på mig och min bror. Tack för den remindern! Ni vet... skomakarens barn... :)

Kram Jes ♥29 augusti 2012

Fotografering


Hur blev klockan plötsligt midnatt? Dagen har sprungit marathon med mig och i kväll har jag haft en finfin fotografering. Min plan vara att visa en rad bilder men vi börjar med den här. Stort tack för idag, Linda & Robert!

Jag är verkligen tvåa på bollen just nu, beträffande uppdatering, bilder och blogg. Men det kommer. Jag ska bara...

Kram Jes ♥

28 augusti 2012

Plommon
Lycka är att få mängder av goda plommon av grannen! Särskilt när man inte fått ett endaste på sitt eget plommonträd. :)

Kram Jes ♥

26 augusti 2012

Det där med tegel

Och så blev det söndag eftermiddag och helgen har passerat i ett rasande tempo med härlig överraskande fruhippa igår, för en kär fin vän och en softa-på-landet-dag på Julibacken idag. 

Jag har inte hunnit visa er det, men denna sommar har vi renoverat taket på vårt lilla torp. Alla gamla tegelpannor ligger nu i travar på tomten och på huset har bästa snickaren lagt de nya fina pannorna. Vi velade en smula först om vi skulle ha enkupigt eller tvåkupigt tegel och till sist föll det på klassiskt enkupigt, som man med fördel lägger på äldre hus för att bevara tidsandan. Vi valde också hängrännor och stuprör i aluzink med kantiga böjar för att få det så tidstypiskt som möjligt. Och vi blev såå nöjda! 

Nu vill vi raskt fortsätta med resten av huset. Exteriört så ska det målas (Falurött såklart), fönstren skall renoveras under vinterhalvåret och en vacker glasveranda med dubbeldörrar och trätrapp framför, skall byggas vid entrén. (Det lilla taket man ser ovan dörren idag skall alltså rivas på sikt). 

Det är så många trådar man vill dra i när det gäller Julibacken. Helst samtidigt. Men vi måste ta det lugnt. En sak i taget. Göra det ordentligt, med eftertanke och med varsamma händer. Renoveringen ska få ta den tid det tar. Även om det är en otålig väntan ibland. Men för en gång skull, ska vi skynda långsamt.

Kram Jes ♥


21 augusti 2012

Nya tider står för dörren
Jag är tillbaka. Full av minnen och vackra vyer. Italien var fantastiskt. Mer bilder kommer, men jag har ännu inte hunnit gå igenom dem allihop. Ville bara kika in och säga hej nu lite pronto. 


Och så har min lille kejsare nu börjat förskoleklass och en milstolpe av många har passerat. Med den nya, helt egenvalda ryggan (vilken stilren design slår den fria viljan att få välja liksom?) och solsken i blick promenerade vi till fröken igår. "Det pirrar lite någonstans i magen" sa han. Och jag log. För jag känner ju också av den där känslan. När allt är precis på tröskeln till en förändring. Och när man inte riktigt vet vad som väntar. ♥

Nu ska jag sortera upp våra agendor med alla nya rutiner och försöka hitta nya former av vardag efter den långa härliga sommaren. Det kan ta ett litet tag, så det är väl bara att sätta igång. Redan ikväll. Ses snart igen!

Kram Jes ♥

16 augusti 2012

Förberedelser

Venice, bild lånad från Travel vivi.com


Mountainbike, bild lånad från Mtb Focus
Vinrankor Italien, bild lånad från Bk wine travel

Idag är det förberedelser som gäller. Ska packa ihop mig inför några dagar med världens bästa kollegor som ska ut på äventyr igen. Bilderna här ovan visar väl lite av vad vi ska syssla med :). Dessutom är det lille kejsarens skolstart (6-års) på måndag. 

Idag blir det alltså fixa och trixa inför kommande roliga händelser. Härligt! Jag har fortfarande lite semester från bloggen som ni märker, uppdateringen är usel men jag hoppas att jag snart ska vara tillbaka i gamla vanor igen! Tills dess ska jag njuta av mina busungar och våra sista sommarlovslediga dagar! De kommer ju aldrig åter.

Ta hand om er alla fina!

Kram Jes ♥13 augusti 2012

Den vackraste platsen
Vi är hemma igen. Fast jag tror en bit av hjärtat stannande kvar på den vackraste platsen på jorden. Älskade Käringön. Här har vi levt så nära inpå hav, karga klippor, regntunga skyar, solnedgång, sjöstjärnor, maneter och tång, så nära att man kippar efter andan. Åtminstone ibland. 

Vi har som vanligt hyrt in oss hos världens absolut raraste värdpar, Lotti & Dennis, som tog oss med på en oförglömlig båtutflykt till vackra Måseskär. Vi har sett sälar vilat sig i solen på blygrå klippor ute till havs. Fiskat tjog av vackra krabbor. Plockat snäckor och stenar vid vattenbrynet i kristallklart vatten. Badat salt och andats. Verkligen andats. Det finns nog ingen plats i världen där jag mår så bra som på denna vackra, karga, snälla, yviga lilla ö. Där man en gång spelade in Pripps blå-reklamen och där Uno sjunger om vågorna och om oss alla som ibland är under ytan.

Här hoppar vi på klipporna en tidig morgon när havet strålar alldeles lätt av blått och turkos med småkrusande vita vågor, som rullar in mot en alldeles ny dag. Bara för oss.

Det slår allt. Och det är svårt att lämna. Men aldrig någonsin svårt att minnas.

Kram Jes ♥

Tottes fina overall och mössa kommer från butiken Emma & Malena på Käringön, de har även webshop och den hittar du här!

12 augusti 2012

En vinnare av nyckelpigan


Vi har en vinnare! Grattis Kristina, du har vunnit den fina nyckelpigan från Hagedornhagen och bästa Blackballoon. Stort grattis!

Maila mig på vitavillavila@live.se så ordnar vi de praktiska detaljerna.

Varmt tack till er alla som ville delta i tävlingen!

Kram Jes ♥

8 augusti 2012

Hallon


Som det är mysigt att plocka hallon. Med några nära kära pojkar. På en liten ljuv täppa i solens glänta. Och pannkakornas syltförråd är nu tryggat för något år framöver. Den doften slår nästan allt.

Glöm inte nyckelpigetävlingen fina ni!

Kram Jes ♥

4 augusti 2012

Sommartävling!


Nu kör vi en tävling igen tycker jag!
Tillsammans med fina butiken Blackballoon har jag glädjen att presentera en sommartävling där du har chans att vinna denna härliga nya artprint från danska Hagedornhagen (42x59 cm). Vem älskar inte nyckelpigor liksom?

För att tävla gör du följande:
1) Skriv en kommentar här på Vita villa vila och tyck till vad du skulle vilja se mer av i butiken Blackballoon framöver! Vilket/vilka nya märken skulle du uppskatta i butiken? Vad skulle du vilja ha mer av: smycken, kläder, inredning eller är det något annat du skulle vilja hitta i butiken? Kort och gott; tyck till och det blir din biljett med chans till en alldeles egen nyckelpiga i de vackraste färger.

2) Skriv även ditt namn och ort i din kommentar.

3) Önskar du dubbel chans? Gilla Blackballoon på fejan. Det gör du här.

Tävlingen pågår till söndag 12 augusti kl 10:00, då en vinnare utses!

Lycka till!

Kram Jes ♥

3 augusti 2012

Mellan sol och regn och östgötska egenheter...


Igår kväll lyste solen varm och vi lät lillebror testa alla grönsaker på diptallriken, en underbar syn :). Idag är himlen kolsvart, regnet vräker ner och jag är precis hemkommen från en pw så här på morgonen (hann precis före regnet), läppjar på svart kaffe och funderar på vart vi ska ta den här dagen någonstans... 

Kanske bibban? Ja, så säger vi här i Norrpan ha ha. I övriga Sverige säger ni bibblan om biblioteket? Apropå det. Vi har ju små egenheter i alla län och nu måste jag passa på att fråga er. Ser ni den ljusa gurkan till höger på bilden? Den kallar vi vit saltgurka eller bara saltgurka och är en fantastiskt god liten gurka som vi gärna äter här på sommaren. Jag har dock förstått sedan många år tillbaka att den inte finns i hela Sverige - eller hur är det egentligen? Känner ni igen den? När jag jobbade en sommar på Gotland fick mina nära och kära som kom över och hälsade på, ta med sig ett helt gäng gurkor ha ha. Så mycket saknade jag den där vita salta härligheten som hör sommaren till.

Regn, biblioteket och kanske en bio kan bli något idag? Eller kanske spela spel? Monopol. Plockepinn. Eller Försvunna diamanten? Men jag börjar med en dusch. Inomhus.

Kram Jes ♥

Ps! Dippen gör jag på gräddfil och chilisås, det blir supergott!

JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO