29 september 2010

My cup of tea


+

+

+
Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Onödigt. Eller lyxigt. Jag vet inte riktigt. Säkert både och. Jag har passerat en liten te-bod, i staden där jag arbetar, flera gånger om & sneglat på dessa underbara keramikmuggar från anna keramik. I går klippte jag till. Valde omsorgsfullt bland budskapen och fastnade till sist för vid horisonten. Ja vem vet vad som väntar där? :) Det här är i alla fall bara min temugg. My cup of tea.
+
Stort tack för alla era varma kommentarer om vårt loft!! Vad glad jag blir. Har även provat att aktivera kommenteringen för alla, även om man inte har en egen blogg eller Google-konto. Jättekul att ni nappade på det! :)
+
Kram Jes26 september 2010

Lilla loftet


+

+

+

+

+

++

+

+

+

Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Nu har jag rensat & röjt klart på loftet. I flera år har vi haft stegen upp dit, borttagen för att vår lille kejsare har varit både en klätterfärdig & klåfingrig liten pojke :). Nu är han större och vet att man inte får gå upp dit utan mamma eller pappa. Så nu har jag gjort i ordningen en liten myshörna där man kan se på lite bio, läsa böcker och bara ligga och mysa! Ljuvligt när regnet smattrar på rutan! Bjälkarna vid väggen är faktiskt original, till skillnad från våra takbjälkar i vardagsrummet, som är nya limträbalkar för att de gamla var alldeles för dåliga att behålla när vi lyfte taket.
+
Räcket, som syns på några bilder är precis nygjort & det har jag och maken knåpat ihop själva. Världens enklaste & billigaste. En robust trästople som målades vit, ett par meter stålvajer (gummiklädd) och några vantskruv i rostfritt. Totalkostnad 200 pix. Me like :).
+
Stora myskuddarna på golvet kommer från Bolagret 199 kr/st. Bokstaven & 49 kr på Nordik. Tavelramar från Åhléns. Lilla bordet är ett loppisfynd för några tior. Projektorn ger en jättefin bild istället för TV och ger lite skön biostäming. Nu saknas bara en fin pytteliten möbel till DVD´n - att det skulle bli så svårt. Hmm. Tycker det är så tråkigt med multimedia, sladdar och sånt. Vill helst bara gömma undan allt. :)
+
Kram Jes

25 september 2010

Kulturnatt 2010


Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Och där faller ännu ett år. Ytterligare ett år har gått sedan jag skrev det här. Och det här. I kväll har vi varit ute på den urmysiga kulturnatten åter igen. Lyssnat på liveband, sett fina utställningar, målat konstverk och florerat i den ljumna septembernatten. Härligt. För ovanlighetens skull knäppte jag inte många bilder, men den här tog jag på hemvägen och min lille kejsare sa, mamma nu är det natt. Krumilurnatt. :)
+
Kram Jes

24 september 2010

Med mina egna ord


+

+

+

Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Ni som har hängt med här ett tag, vet att min pojke, min lille kejsare är prematurbarn & född för tidigt. Jag har skrivit om det flera gånger här. I början av sommaren blev jag ombedd att skriva vår historia i medlemstidningen för svenska föräldraföreningar för prematurfödda barn. Enormt glädjande. I går kom tidningen hem i brevlådan!! Jag blev alldeles varm i hjärtat när jag fick se vår numera, stora pojke kiknandes av skratt, på omslaget!
+
Det har varit många tårar och en bra terapi att få skriva ner vår historia med mina egna ord. Lite stolt är jag också. Om man får vara det. Tack för alla fina mail jag har fått från er som rör just för tidigt födda barn, ni är fantastiska på att dela med er av era historier & det värmer långt långt in i hjärtat. En mamma skrev att jag var den första som lyckades sätta ord på alla hennes känslor och det gör mig så oändligt glad.
+
Kram Jes


23 september 2010

Glimt av loftet


Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Jag nämnde ju att jag har börjat fixa lite nytt på loftet. Jag ska försöka bli helt färdig i helgen. Det ska knåpas ihop ett litet räcke & jag letar febrilt efter en liten möbel till DVD´n. Kommer lite mer bilder snart :).
+
I morgon är det redan fredagsmyyyyys. Härligt!
+
Varmt tack för alla härliga äppeltips!
+
Kram Jes

21 september 2010

Äpplen


+

+

+
Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Nu är det dags att skörda. Ta hand om alla äpplen i trädgården. Det får bli lite äpplemos & säkert en smulpaj, men vad ska jag hitta på mer? Har ni några bra äppeltips?
+
Kram Jes20 september 2010

Vinnaren
Och vinnaren av den supermysiga boken Hej barnbarn av Terese Öhman är... Erika! Varmt grattis & hoppas du får stor glädje av den! Ett stort tack till era alla som ville vara med och tävla här på Vita villa vila. Jättekul! Kolla gärna in Tereses nästa bok i familjen också; Vi och vårt bröllop!
+
Grattis, tack & kram från Jes


19 september 2010

Sköna söndag


Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Sköna söndag! Sen favoritfrukost. Nybakade croissanter med ost & skinka. Jag lovar det finns ingen godare frukost. Inte särskilt nyttig. Men oj så god . Har ni inte provat dessa så måste ni nästan göra det bums :).
+
Jag köper en liten lila förpackning (finns på välsorterad Ica & Hemköp vet jag, ca 20 kr), den heter SaraLee 6 croissants, och är en mördeg på popup-rulle. Man särar bara de färdigrutade bitarna och lägger på en plåt, på med några skivor lagrad ost och lite kokt skinka. Sedan är det bara att rulla ihop dem & skjuts in i ugnen ca 10 minuter tills de blir gyllenbruna. Smakar helt gudomligt!!
+
Annars har helgen bjudit på fix & ordning på loftet. Kommer lite bilder snart!
+
Vill även påminna om tävlingen!!! Missa inte chansen & vinn den underbara boken!

+
Kram Jes

16 september 2010

Spännande tävling!

++

Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Har ni sett Terese Ömans underbara fyll-i-böcker? Jag håller för fullt på att författa lille kejsarens egen bok, Bästa boken om mig och nu har det kommit en till som heter Hej barnbarn, med lika underbara illustrationer & texter av Terese.
+
Mitt exemplar ska jag ge till min söta lilla mamma & det ska bli mycket spännande att framöver få läsa för lille kejsaren om allt mormor har att berätta. Hur det var när hon var ung. Vilka recept hon vill lämna vidare. Vilka personer, kläder, händelser och resor som satt spår i hennes liv. Ett underbart sätt att lämna minnen till sitt barnbarn tycker jag!!
+
+
Nu har även du chansen att vinna denna makalöst smarta, charmiga & roliga bok (värde 349 kr)
, att ge bort till mor- eller far-förälder att författa till just ditt/dina barn. Eller varför inte ge bort i present till någon helt annan far- eller mor-förälder som inte är din släkt. Jag kan lova att det blir en garanterat uppskattad bok, både till författaren och sedermera till läsaren ♥.
+
+
Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar i kommentarsfältet här på Vita villa vila och har du ingen egen blogg så går det jättebra att skicka ett mail med ditt namn till
vitavillavila@live.se
+
Den här tävlingen har jag i samarbete med FILL & TELL - besök gärna deras sida och passa på att bläddra i boken!
+
Tävlingen pågår till och med måndag 20 september kl 20:00. LYCKA TILL!
+
Kram Jes
+

15 september 2010

I skogen


+

+

+

+
+
+
+

+

Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Vilket underbart höstväder vi har!! Mild temperatur & ändå friskt. Härligt. Idag har jag & min lille kejsare varit i skogen för att plocka "pysselsaker", typ höstlöv, kottar & kastanjer. Vi hade med lite picknick och bara satt och myste där i tystnaden som två skogsmullar :). På hemvägen gick vi rakt på lite av skogens guld. Fina små kantareller! Jag som aldrig hittar svamp hi hi (förutom de giftiga förstås). Vi fick stödköpa lite på Ica på hemvägen - mums vad det blev gott till kvällsmat.
+
Jag har fyndat ett fint gammalt skåp på loppis - nu väntar jag bara på att glädjen för att börja måla ska infinna sig...
+
Kram Jes

11 september 2010

Ebba & Sofie


+

+

+

+

+

+

+

+

Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Underbara arbete! Vad lycklig jag är över att få möjligheten att fotografera på deltid! Idag har jag haft en fotosession av två världssöta systrar, Ebba & Sofie. Tacka sötaste smällkarameller för att jag fick fånga ljuva ögonblick med er idag!
+
Tusen tack för alla fina kommentarer om mina bilder - det värmer mer än ni anar alla fina!
+
Kram Jes


8 september 2010

Torghandel


+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

Foto JESSICA FOTOGRAF © Vita villa vila
+
Ledig onsdag. Underbar dag. Har haft en härlig skogsutflykt med picknick, loppisshopat och handlat grönsaker på torget. Väl hemma igen ville min lille kejsare leka affär och vad passade inte bättre än att anordna en liten torghandel i trädgården. Mormor och mamma kom och handlade. Allt kostade 5 kronor :). Nya pengar i spargrisen och en underbar eftermiddag i sol och 18 plusgrader. Kan verkligen inte bli bättre! Jag är full av energi efter kvalitetsdagar med min fina son.
+
Kram Jes
+
Ps! När stövlarna höll på att gå för en femma så sa mamma stopp :)


JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO