31 mars 2010

Påskägg


+
+
+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Jag älskar påsken! Nu har vi pyntat med påskägg i riset. Köpt godis till alla påskgummor & påskgubbar. Förberett för påskharen. Har man tur så lägger han ett litet ägg i trädgården på Påskafton! Några extra dagars ledighet och en tripp till huvudstaden ska vi också hinna med. Underbart med påsk, sovmorgnar & vår! :)
+
Önskar er alla en riktigt skön & Glad Påsk!
+
Kram Jes


25 mars 2010

Kummabullar!


+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Ja, vad gör man med en Stor & en Liten som har halsfluss? Ser på film. Vilar. Och bakar. Vi har bagarbod här. Vi är Bagaren och Kocken, ej att förväxla med butiken med samma namn :). Idag blev det släta bullar med färgade cocosflingor. Liten kejsare färgade flingor i blått och rosa för glatta livet. Och bullarna blev jättegoda. Kardemummabullar blev till "kummabullar" när Liten berättade för mormor vad vi gjorde. Inte så tokigt namn på goda små bagarbullar!
+
Kall mjölk, nybakade bullar & en varsin antibiotikakur till mellis idag alltså!
+
Kram Jes22 mars 2010

Påskgodis


+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Liten kejsare är sjuk & vad kan väl passa bättre när man är hemma & har halsfluss än att göra lite påskgodis. Vi gör mormors gamla recept på infärgad marsipan, doppad i smält choklad & rullad i strössel eller cocos. Mums!
+
Kram Jes
+
Psst!
Det är flera som undrat över receptet. Busenkelt. Jag köper färdig marsipan (Odense), färgar in den med karamellfärg, gör sedan små svampar, doppar i smält choklad (Odense Ljus), rullar i cocosflingor eller strössel. Det här gula strösslet är med citrussmak. Lägger på ett bakplåtspapper och in i kylen en stund.

20 mars 2010

Sovmorgon


+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Underbara lördagsmorgon. Sovmorgon. Frukost på sängen. Snön smälter. Kan det bli bättre? Finaste ljuskopparna kommer från ljuvligaste butiken Julias vita drömmar. Gryning. Morgondagg. Liv. Våren är här!
+
Kram Jes

13 mars 2010

Färg & blommorFoto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Vilken vårdag! Korvgrillning i trädgården. Garageröjning. Sova på en fleecefilt i solen. Och så lite påskförberedelser. Finaste omslagspappret kommer från underbara butiken russinnet! Kika in där vettja! Massor av härliga ting i vårens alla färger!
+
Önskar er en fortsatt underbar helg!
+
Kram Jes

10 mars 2010

Baka bullar


+

+
+

+
+
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Ledig onsdag. Strålande väder. Nybakade bullar och varm mjölk. Vardagslyx för mig och liten kejsare. Finaste bakdukarna kommer från ljuvliga butiken Ellis Corner!
+
Kram Jes

6 mars 2010

Små plantor


+

+

+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Vilken dag det har varit! Riktig vårluft trots några minusgrader. Klarblå himmel. Strålande sol. Härligt. Nu kan man äntligen börja smygplantera lite småplantor. Något som min lille kejsare tycker väldigt mycket om. Nu väntar vi bara på att minus ska bytas mot plus på termometern så att vi kan börja plantera några penséer ute också!
+
Kram Jes

3 mars 2010

Tomatgott


+

+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Egen tomatmarmelad med basilika. Det är mums det till ostbrickan. Busenkelt är det också. Bara att sjuda tärnade tomater i citronsaft. Tillsätta basilika och socker. Voíla. Till lite gorgonzola eller parmesan. Så var onsdagsmyset räddat :).
+
Kram JesJESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO