31 januari 2010

Kyla


+
+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Det är kallt. Väldigt kallt. -20 grader här omkring. Idag knäppte jag lite utebilder så att jag nästan förfrös händerna ha ha. Solen höll på att gå ner & jag tycker ljuset skapade så fina färger. Varma toner trots den iskalla kylan. Spännande kontrast!
+
Önskar er en riktigt fin vecka!
+
Kram Jes


27 januari 2010

Vildingar


Bild lånad av SF Bio
+
Jag längtar till premiären av Till vildingarnas land. Filmatiseringen av den underbara barnboken av Maurice Sendak. Jag klickade nyligen hem denna klassiker till lille kejsaren och det blev en nostalgitripp för både hans mamma & pappa. En otroligt fin bok som spänner över så många register. "En klassisk berättelse om barndom och platser vi tar oss till för att förstå den värld vi lever i". Jag tror den är kanon. Filmen. För både barn och vuxen.
+
Kram Jes

25 januari 2010

Morotskaka


+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
En vintervit morotskaka med cream cheese frosting blev tårtan till lille kejsarens pappa som firades i helgen! Min rara vän Fia brukar göra den godaste morotskakan lagom till advent. Nu provade jag Leilas recept fast utan ägg. Och visst gick det alldeles utmärkt! Det fanns knappt en smula kvar när gästerna gått hem. Det är väl ett hyfsat betyg gissar jag :).
+
Kram Jes

17 januari 2010

Vårnytt vardagsrum


+

+
+
+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Visst känner ni det också? Att våren finns där i periferin. Någonstans. Långt borta. Men den finns där. Jag sätter mig på tvären nu mot vinter, kyla & snö. Sitter och väntar på våren! Då kan jag ju lika gärna sitta bra. Jag har vårpiffat hemma med nya kuddar i vitt & beige från Indiska, 179 kr. Flätstickade vita bomullsfiltar. Och lökväxter. Jodå. Jag försöker. :)
+
Vad är ditt bästa längta-efter-våren-tips?
Kram Jes

16 januari 2010

Utan ägg

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Stort tack för era rara kommentarer & lyckönskningar! Det värmer och behövs! Ni är för gulliga. TACK! Flera har frågat om själva hemsidan & den är uppbyggd av världens bästa IT-tjej, Anna, som jag hittade på nätet :).
+
Min lille kejsare älskar att baka. Han brukar sitta och bläddra i mina receptböcker, gärna Leilas A piece of cake :). Det försvårar en del att han är äggallergiker, när han ser en bild av något gott som han tycker att vi ska baka. Men så fick jag ett tips av en mamma på ett kalas, Natural Egg Replacer (Ica Maxi). Man blandar bara en matsked med lite vatten så motsvarar det ett ägg i ett recept. Simsalabim. Nu har vi testat. Det gick alldeles utmärkt. Hallonmuffins med frosting & cocos. Mums.
+
Önskar er alla en urmysig helg!
+
Kram Jes

13 januari 2010

Smygpremiär!Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Iiiii. Det här är lite nervkittlande! Nervöst till tusen - men nu kör vi. Efter att ha samlat en stor portion mod från nära & kära - okända & halvkända, så startade jag mitt alldeles egna företag, Jessica Fotograf ©, under senhösten 2009.
+
Mitt hjärta har alltid slagit ett extra slag när jag får stå bakom kameran. Jag har ingen gedigen utbildning inom konsten och är väl ordet autodidakt personifierad. Min känsla styr mig och jag drivs av att fånga ögonblick, jag vill bevara minnen och känslor. Jag vill att människor ska dokumentera det käraste de har. De speciella tillfällena i livet. Och de vardagliga. Så att man aldrig glömmer det man vill minnas. Kan jag inspirera någon till det - har jag kommit långt.
+
Min dröm har gått i uppfyllelse. Jag kan ägna stora delar av min tid till foto. Jag har flera spännande uppdrag på gång och jag är ER djupt tacksam för all den enormt fina kritik & feedback jag fått på mina bilder här på Vita villa vila, genom åren! Tusen tusen tack.
+
Nu blir det premiär! Smygpremiär. För det här är nervöst.
Välkommen att besöka min nya hemsida
+
++
Kramar Jes
+
Ps!
Vita villa vila fortsätter - precis som vanligt! ;)

9 januari 2010

Vårlikt


+

+

+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Jag börjar märka något mycket trevligt! Ljuset börjar komma tillbaka (om än så sakteliga) :) Hurra! Fina kameror och teknik i all ära, men ljuset är min bäste vän när jag jobbar med fotografering! Något som jag lägger en hel del tid på just nu. Har flera spännande projekt i gång och det är makalöst roligt! Får utmana mig själv. Hela tiden. Och det behöver jag.
+
Lite vita ranunkler, mina goaste raggsockor och en vit tunika fick bli objekten häromdagen.
Jag är svag för enkelhet.
+
Idag har vi haft -21 grader. Kallt, men det är härligt på något vis, att vi fått en riktig vinter. Kan inte minnas när vi hade det senast, i alla fall inte på dessa "breddgrader" i landet! Men som sagt mina vänner. Vi går åt rätt håll. Ljuset är på väg. And I love it. Liten kejsare funderade häromdagen & frågade sedan, mycket eftertänksamt, "Vart är egentligen sommaren, pappa?". Vi längtar i kapp. Väntar. Och längtar. Men ljuset är på väg!
+
Kram Jes

6 januari 2010

Nu dansas julen ut

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Tusen tack för alla era fina kommentarer i föregående inlägg!! Det värmer så gott! Idag har vi låtit julen dansa ut för den här gången. Lika skönt som det är, lika tomt blir det. Kan konstatera att det blev en riktig drömjul med massor av snö, krispigt, klart & kallt. Ledighet och massor av mys med familjen. Med ett uns av vemod av det som gånget är - blickar vi nu framåt! Ska köpa mig lite vita tulpaner till helgen. Nu sätter jag mig och väntar på våren! Så det så.
+
Kram Jes


JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO