26 oktober 2009

Kalasdags!


+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Nu är det firardags! I helgen som kommer blir det stort 3-årskalas för lille kejsaren och på lördag fyller faktiskt också Vita villa vila 2 år! Det måste ju självklart firas med en utlottning!
+
Tänka sig. över 439 000 besökare har passerat här på sidan och jag är bara så fantastiskt glad för all underbar respons jag får från er alla! Många härliga mail & kommentarer som får mig att le, skratta och bara bli så enormt glad & stolt inombords! Det är verkligen peptalk, härliga puffar och klappar på ryggen. Ni gör att jag vågar satsa på saker jag aldrig trodde jag hade modet till. Tusen tack underbara ni för all positiv energi!!! Det är ovärderligt!
+
Jag förstod på er att ni liksom jag älskar Gerberas fantastiska keramik - därför tänkte jag nu lotta ut en gratängform i färgen bomull från just Gerbera! Det är gulliga Marie-Anne från Casual Living som sponsrar med detta härliga pris!
+
Måste säga att jag kommer beställa en likadan till mig själv - den är sagolikt vacker! Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen är att lämna en kommentar här i kommentarsfältet. Om du inte har en egen blogg, skicka ett mail till vitavillavila@live.se så kan du delta ändå! Jag drar en vinnare på söndag den 1 november kl 20:00.
++
Nu säger jag hipp hipp hurra för Vita villa vila & lycka till i utlottningen!
+
Kram Jes


22 oktober 2009

Smulpaj


f
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Smulpaj med äpple & päron är det absolut bästa min lille kejsare vet! Gärna med kall vaniljsås till. Eller pajsås som han säger, min lille pojke. Mamma i huset gillar vacker keramik. Den här underbara pajformen från favoritmärket Gerbera är bara helt ljuvlig att baka i. Det blir en fin kombination. Nybakad smulpaj och keramisk konst. Fina pajformen finns hos helmysiga nätbutiken
Casual Living! Kika in där och ta en titt!
+
Snart är det fredagsmys igen!
+
Kram Jes

17 oktober 2009

Hösthelg!
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
En riktigt mysig hösthelg har vi! "Är det friidag idag mamma" frågade lille kejsaren i går morse. "Ja älskling idag är det friidag" sa jag. "Då blir det friidagsmys mamma". Tänk att ett ord som fredagsmys kan innehålla så mycket! Härligt. För oss innebar det i går, en samlad familj om 3 personer för första gången den här veckan, ostbågar och Barnen i Bullerbyn på DVD´n. Mysigt värre.
+
Idag har det varit bullbak, loppistur och lite trädgårdsfix! Gissa om jag dessutom blev glad över dessa härliga stövlar till kejsaren, som jag sprang på hos Vincent Shoe Store. Skynda fynda!
+

Önskar er alla en riktigt härlig hösthelg!

Kram/Jes


Ps! Tusen tack för rara orden om bilderna här nedan! Det är tagna med nya kameran. Några har frågat vilken modell. Nikon D300S heter den. Objektivet är ett Nikkor 16-85 mm 1:3.5-5.6.

11 oktober 2009

Äppelhelg


+

+
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Efter en välbehövlig trädgårdsfixarhelg tänkte jag ta ett bad och njuta ev en kopp varm choklad framför öppna spisen ikväll. Jag vet inte hur många maskätna ruttna äpplen jag har plockat upp från marken :) men några hann vi i alla fall ta hand om direkt från trädet innan de förvandlades till fallfrukt. Vi har haft otur några år i rad nu och fått en liten enveten svart mask* i våra fina äpplen, så mycket av skörden har blivit förstörd men några kilo kunde alltså räddas idag!
+
Nu har vi sagt adjö till sommaren, tagit in alla trädgrådsmöbler & lagt det mesta i vila inför vintern. Med ett stänk av vemod stänger vi kapitlet sommar och öppnar dörren inför höst och vinter. Jag vet inte men jag vänjer mig aldrig riktigt vid mörkret som kryper på oss allt närmare.
+
Kram Jes
+
* Någon trädgårdsexpert som vet vad det kan bero på & vad vi kan göra åt det? Tar tacksamt emot tips och råd!


8 oktober 2009

Höstmys inne


+
+
+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Jag tror bestämt att den riktiga hösten har börjat ge sig till känna. Efter en skön och varm september är det nu oktoberstormar, gråkallt och regn. Inte min melodi kan jag säga. Dock är det mysigt när man får kura inne & krypa upp i soffan intill öppna spisen. Det gör vi gärna med bra böcker, te och gosiga tofflor. Barnböckerna om Bella och Gustav är bara så underbara tycker både jag & liten kejsare, men ack så svåra de är att få tag på numera!
+
Hoppas på fint väder till den stundande helgen. Tänkte plocka fler löv i sprakande färger & fylla keramikljusstaken med! Alla trädgårdsmöbler måste in i garaget. Lekstugan ska tömmas. Och alla äpplen på marken komposteras. Skulle gärna vilja plåta lite också.
+
Önskar er en fin hösthelg!
+
Kram Jes


5 oktober 2009

Stora A


Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Det är fint med bokstäver tycker jag! Den senaste i raden här hemma är stora A. Den står på hyllan i lille kejsarens rum. I hans, den där lilles rum, den där lille som nu är ganska stor. Stora A.
+

Kram Jes

+

3 oktober 2009

Tidsfördriv


Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Vill börja med något viktigt! Tack för alla era hälsningar. Blir oerhört glad, rörd & berörd av så många fina mail som jag får... bara sådär! En del har frågor, andra skriver sagolikt snälla ord & andra ger bara en helt makalös positiv feedback på mina bilder och texter. Tusen tusen tack! Ni är fantastiska! Jag blir jätteglad. Verkligen! Kom på att det var länge sedan jag tackade er ordentligt. Ville börja med det idag! ♥
+
En vecka sedan senaste inlägget. Den här lilla pojken är en anledning. Ny kamera en annan. Äntligen. Det är så roligt så jag kan inte släppa taget om min nya kärlek i familjen Nikon. En helt annan division av teknisk utrustning. Jag är inte riktigt hemma än. Det känns lite som att ha tagit körkort med automat för att sedan köpa bil med manuell växellåda :). Om ni förstår vad jag menar. Men jag övar. Mycket. Ofta. Och gärna.
+
Önskar er en underbar hösthelg!
Kram/Jes


JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO