26 september 2009

Kulturnatt • 09

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
För precis ett år sedan skrev jag det här! Jag skulle kunna skriva exakt samma ord ikväll. Min lilla pojke och jag har varit ute på Kulturnatten i vår vackra stad. En septemberkväll om året har alla våra fantastiska kulturväsen öppet till långt in på natten. Det spelas och sjungs i vartannat gatuhörn. Småbutikerna har öppet till midnatt. Mild höstluft. Ett lagom sent mörker faller över staden. Industrilandskapet - denna sagolikt vackra, unika stadsmiljö. Muséer. Utställningar. Fotokonst. Och fantasi. Ett sant nöje för oss båda. Det här är liksom vår grej. Bara liten kejsare & jag.
+

Kram Jes

23 september 2009

Öppen spis

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Det blev gjort på ett litet kick. Målningen av öppna spisen. Murstocken har varit vitmålad sedan vi flyttade in men teglet runt själva öppningen har vi sparat. Tills nu. En vit silikatfärg och 16 timmars torktid senare är det klart. Nu är vi redo att möta höststormarna! (Vi har självklart inte målat inne i spisen där vi eldar utan bara runt om av säkerhetsskäl). Fårskinnet har vi köpt på Gotland och är så mysigt för det är långt och lockigt. Här ska vi sitta & grilla korv i vinter.
+
Ser ni tavlan förresten? Liten kejsares första huvudfoting - förevigad & inramad. Konst när den är som allra bäst. Tycker jag.
+
Kram Jes


22 september 2009

Åre Chokladfabrik
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
När man ändå är hemma & vårdar liten sjuk kejsare kan man väl få unna sig något gott? Svartvinbärstryffel och Romtryffel från Åre Chokladfabrik. Minsann. Du köper den ljuvliga chokladen hos russinnet!
+
Kram Jes

20 september 2009

Höst i köket


+

+

+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Det är mysigt med höst! Nu har även köket fått sin höstskrud. Det blå-vita är bytt mot svart-vitt, fårskinnet är på plats och röda äpplen fägrar ögat! Gardinerna kommer från Åhléns och jag har samma sort både i blå-vitt och svart-vitt. Ett enkelt sätt att förändra med årstiden. I veckan som gick har även sotaren varit här och gett ok på vår öppna spis. *Tjoho* - Så ljuvligt att elda & mysa framför öppen eld. Jag tror jag ska måla lite av terrakottateglet vitt - jag återkommer med resultatet :). Önskar er en riktigt fin vecka!
+
Kram Jes


17 september 2009

Gryning


Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Vissa morgnar är vackrare än andra!
+
Kram Jes

13 september 2009

Bänk


Den här bänken i gjutjärn med träsits köpte jag nyligen på loppis för 100 pix. "Defekt" stod det på lappen. Nya träribbor fixade liten kejsare & hans pappa och med lite vit sprayfärg blev den precis som jag hade tänkt mig...
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
... här ska jag sitta en stund då & då. Den får stå ute året runt, under vårt verandatak. Jag tänker mig en plats i solen. Året om. Sommar, höst, vinter eller vår.
+
Kram Jes


12 september 2009

Se den!Bild lånad från Snarkerati
+
Har ni inte redan sett den - se den! Underbara Slumdog Millionaire. Vilken film! Vilket foto! Magiskt.
+
Kram Jes

8 september 2009

Äppel päppel

i


Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Sommarens Österlenresa gav inspiration av många de slag. Att ta vara på äpplen var en av dem. Så i helgen var hon i gång igen, SaftMaja här hemma. Nu blev det Äppelmos med kanel. Liten kejsare är världens bästa subsitut till en avsaknad KitchenAid :). Han hade superkoll på den nya äppelskalaren dessutom. Och eget äppelmos. Du milde så gott det blev! Ni måste prova. Det är busenkelt.
+
i
1 kg äpplen
0,5 dl vatten
2 kanelstänger
3-4 dl strösocker
1 krm natriumbensoat
1 krm askorbinsyra
1
Bara att skala, kärna ur & skära äpplena i lagom stora bitar. Koka äpplen, vatten & kanelstänger på svag värme tills bitarna blir mjuka. Rör & mosa lite mellan varven. Tillsätt sedan socker efter smak & behov. Rör tills sockret löser sig. För konservering, blanda natriumbensoat och askorbinsyra i lite av moset & rör sedan ner i resten av äppledrömmen. Mosa lite extra om du vill ha slätare mos, men det blir väldigt gott med lite bitar i tycker jag! Skjuts ner i varma burkar! Lätt som en plätt. Jag lovar.
+
Kram Jes

5 september 2009

Vi ses igen!


+

+

+

+

+

+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Nu är jag redo! Nu kan jag packa ihop sommaren & spara våra minnen. Under sommaren har vår lille kejsare blivit stor. En liten pricko som pratar om allt och som säger de mest sagolika saker. Hela tiden. Som berikats med ett stort hjärta & mycket humor. Och som börjar bli en riktigt trofast liten vän för livet. En ädelsten av rang. En älskad liten pojke. Snart 3 år. Vi har haft en underbar sommar - inget snack om saken. Kanske den bästa. Några bilder säger mer än många ord. Sommar. Du fina, ljusa - vi ses nästa år igen!
+
Kram Jes

Vinnare

Oj oj oj så många som ville vara med och tävla om Monica Johanssons underbara lilla hjärtskål från Ellis Corner! Jätteroligt verkligen! Kejsarens pappa fick säga ett nummer mellan 1-157. 72. Således blir skribenten bakom kommentar nummer 72 den lyckligt lottade denna gång!
+
Parapampampapaaaam!!!
Vinnare av det härliga keramikhjärtat blev
Mamman i huset! Grattis grattis! Maila mig din adress så skickar jag skålen så fort som möjligt :) vitavillavila@live.se. Stort tack till er alla som ville delta!
+

Kram Jes

1 september 2009

Tävling
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Tänk att det har passerat över 400 000 besökare här nu på Vita villa vila. Helt otroligt & fantastiskt roligt! Det tänkte jag fira med en liten tävling. Mia med den superfina nätbutiken Ellis Corner är det som sponsrar med priset. En utlottning av Monica Johanssons underbara lilla hjärtskål i keramik är det som står på spel! En helt underbar liten pjäs som jag är bra sugen på att inhandla själv hos världsgoa Mia. Tänk med lite lördagsgodis i, kanske ett ljus eller bara vara som den är! Ljuvlig är den! Det enda du behöver göra är att skriva en kommentar i kommentarsfältet eller maila mig på vitavillavila@live.se så deltar du i tävlingen. Tävlingen avslutas på lördag 5 september kl 19:00. Lycka till & mitt allra varmaste tack till alla er som kikar in här & berikar min vardag med era fina ord om vårt hem och mina foton! TACK!
+
Kram Jes

JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO