31 augusti 2009

KökFoto Jessica Fotograf © Vita villa vila

Några fler bilder av vårt kök. Ganska ofta händer det att jag ritar om köket. Vi får väl se om ritningarna blir verklighet en dag. Just nu önskar jag mig ett gigantiskt stort Kvänum-kök med dubbla Smeg-kylskåp och det är inte vad vi har idag :). Men här är det i alla fall.

9

Kram Jes


30 augusti 2009

Sista sommarhelgen?


Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Efter gårdagens kräftskiva känner jag att hösten får närma sig. Igår firade vi av sommaren. Drack bubbel och mumsade på kräftor och vinkokta blåmusslor. Summerade semester & lata dagar. Vi minns dem med värme! Nu ser vi fram mot en härlig höst!
+
Kram Jes


27 augusti 2009

As time goes by
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Stort varmt tack för alla era fina ord om gravidbilderna! Vad glad jag blir. Och visst är de för fina - paret på bilderna!
+
Från det ena till det andra! Äntligen har jag hittat en snygg timer till köket. På Chilli. 99 pix. I vit emalj och krom. Tung och rejäl med anor från förr. I like.
+
I helgen blir det kräftskiva och i år tänker jag duka i vitt och blått. Jag sparar nämligen på sommaren ett tag till. Är inte riktigt beredd att låta henne gå än... Hösten är fin - när jag är redo!
+
Önskar er en riktigt fin helg!
Kram Jes23 augusti 2009

Havet möter väntans tider


+

+

++

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Å vilken fantastiskt rolig fotosession jag har haft idag! Mitt varmaste TACK raraste M & J för att jag fick föreviga er väntan i bilder! Underbart . En härlig dag vid kusten fick vi också! Här är några av alla 2000 bilder..!
+
Kram Jes

22 augusti 2009

Hänga tvätt


+

+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Ett litet loppisfynd!'Den här lilla tvättställningen i trä inklusive klädnypor, allt i perfekt storlek för små barnahänder, blev vår för 35 pix! Jag vet - det är inte riktigt klokt. Under eftermiddagen har jag hängt storkaninernas kläder på tork (sagolikt roligt) & lilla kejsaren har byggt om hela tvättställningen med sina verktyg :). Vi har lite olika syften med vår lek - men vi har väldigt roligt tillsammans!
+
Vad är ditt bästa loppisfynd i sommar?
+
Kram Jes


18 augusti 2009

Vita nyanser
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Tänk att ibland kan inspirationen finnas närmare än vad man tror! Såg upp på min kökshylla med sommarens loppisfyndade latteskålar och fick genast inspiration av färgsättningen. Där, på hyllan står porslinet lite halvslarvigt i all enkelhet och bildar en underbar helhet av vita nyanser som passar så bra ihop tycker jag. Vitt i alla dess former. Råvit. Äggskal. Creme. Bomull. You name it. Kärt barn har många namn. Den blandade färgskalan blir det när det gäller nya kuddar, filtar & lite annat här hemma till hösten. Kanske med lite svart eller mullvad till. Vad går ni på för färgsättning hemma när hösten annalkas? Inte för att man måste byta - det gör inte jag alla årstider, men ibland är det kul med enkla förnyelser!
+
Tack för alla härliga ord om vår lilla gästtoalett. Golvet är det många som har frågat om. Jag älskar det också :). Vi köpte det i färdiga ark ca 30X30 (rutark som de fina stenarna sitter på) som sedan en plattsättare har lagt med finbetong som fog skulle jag gissa. Jag minns tyvärr inte fabrikatet men vi handlade här!
+
Kram Jes

14 augusti 2009

Wc för våra gäster!


+

+

+

+

+

+

+

Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Äntligen kommer lite rena inredningsbilder igen. Det var ett tag sedan. Det känns som om jag redan har gått igenom hela huset en gång här på bloggen, men faktiskt inte vår pyttelilla, extremt minimala gästtoalett! Dessutom är det flera som har efterfrågat mer bilder från olika rum här i huset - och vad gör man inte för sina kära läsare :) så under hösten kör vi väl en vända till med kök, vardagsrum, sovrum, loft, kontor, tvättstuga... Lite nyheter har nog hänt här och var när jag tänker efter! (Tusen tack för era åsikter och feedback!!!)
+
Nu är det verkligen länge sedan som jag hade ett större måleriprojekt - den här tog musten ur mig förra sommaren ha ha, men nu är jag på jakt igen. Jag hoppas hitta vad jag söker snart! Återkommer! :)
+
Önskar er en underbar helg!
Kram Jes
+
Vid handfatet:
Jag har valt att ha vita hängande handdukar här, men på hyllan finns det också tvättlappar i frotté för engångsanvändning. Tvätta. Torka händer. Kasta tvättlapp i korgen :) Enkelt. Hygieniskt. Och en smula lyxigt.

13 augusti 2009

Inläggning
Foto Jessica Fotograf © Vita villa vila
+
Nu har jag lagt in gurka för första gången i mitt liv. Oj vad det var roligt. Och enkelt. Det gillar ju jag! Läste ett härligt recept i Lantliv - sommarmat och fick inspiration. Ni har väl den? Lika mysig som vanliga Lantliv men med extra pitchsmarriga recept!
+
Stort tack för alla härliga kommentarer om lekstugan - vad gulliga ni är!!!
+
Kram Jes9 augusti 2009

Lekstugan -09


+

+
+
+
++

+

+

+

Foto Jessica Fotograf ©, Vita villa vila
+
Vilket väder vi har! Underbart... när man är ledig. Idag är sista dagen av en lång semester. I morgon börjar vardagens pussel igen. Förskola, jobb, resande och allt vad det innebär. Det är bara att konstatera - semestern är skön. Att ha hela familjen samlad på ett ställe. Göra mysiga saker tillsammans. Det gör en gott. Men vardag och rutiner gör gott det också.
+
Idag tog jag lite bilder av lille kejsarens lekstuga á la 09. Jag får flera mail i veckan faktiskt med frågor angående denna lilla stuga. Det är jätteroligt så skriv på ni bara! Byggare Bob-maken blir så klart lite extra stolt också när det frågas om konstruktion och ritningar etc :).
+
Många av sakerna hänger med från förra året men lite nytt har införskaffats! Jag älskar att nosa runt på loppisar efter gamla charmiga saker i genuina material såsom trä, plåt och porslin. Korgstolen i miniformat är ett loppisfynd, 50 pix. Fina pojkdockan (som A döpt till Max) hittade jag på Krabat i Stockholm. Underbara regnkläder från Zirkus Zirkus. Dynor från Jysk, 29 kr st. Bokkorgen från IKEA.
+
Det är verkligen en underbar plats att leka på, denna lilla stuga där bara fantasin sätter gränser!
+
Önskar er alla en jättefin vecka!
Kram Jes

5 augusti 2009

Blåbärspojke

Foto Jessica Fotograf ©, Vita villa vila
0
Underbara sommar säger jag bara! Idag har vi varit i blåbärsskogen. Plockat. Ätit. Frossat. Blåbär i mängder. Nyttiga goda små söta bär. Liten kejsare tyckte det var riktigt roligt och efter lite funderande bestämde han sig för att resultatet av bärplockningen skulle bli sylt till hans pannkakor. Så så fick det bli. Härlig blåbärssylt med vanilj och en gnutta citron blev det. Men vi sparade lite nyplockade färska bär till kvällsmjölken förstås!
0
I kväll blev det även ett långt kvällsdopp i en av våra mysiga insjöar här i närheten. Underbart. Både varmt och uppfriskande. Det sover vi gott på - alla 3. Efter en dag som denna kan jag bara säga - Sverige är fantastiskt!
+
Tack för alla era härliga hälsningar och kommentarer! Jag har fått feedback på att det har varit svårt att kommentera hos mig under en tid nu så jag testar att ta bort ordverifieringen ett tag och ser om det underlättar!? Jag blir så enormt glad för era små fotspår som ni lämnar - både här på sidan och via mail! Tusen tusen tack! Ta hand om er & njut av sommaren!
+
Kram Jes
o
Ps! Tänk att liten kejsare valde Elsa Beskows "Puttes äventyr i blåbärsskogen" som godnattsaga i kväll - vilket sammanträffande :) & så underbar den är att läsa!

JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO