29 april 2009

Grönt ute








Foto Jes, Vita villa vila
+
Idag gjorde jag i ordning en korg med trädgårdsfiltar. Varma och gosiga för kyliga vår- och sommarkvällar. Nu är det grönt ute. I dubbel bemärkelse. Med den historiska väderleken för Valborgsmässoafton färskt i minnet bör de komma till användning redan i morgon :)
+
Glad Valborg på er!
++
Kram Jes
+
Ps! En klok kvinna sa en gång att hon hade samma jacka på sig:
- Nyårsafton, Valborgsmässoafton & Midsommarafton :)

28 april 2009

Ett skepp kommer lastat...



Foto Jes, Vita villa vila
+
... med vadå? Frukt och grönt. Så himla fina små genuina träleksaker. Perfekta för en pick-nick vid lekstugan tänkte jag. Lille kejsaren tyckte annorlunda. Dessa skulle minsann skeppas och lastas med pappa M´s gamla lastbilar. Fika fanns det inte tid för :) Underbara är de i alla fall. Finns till pyttepris hos russinnet!

+
Kram Jes



TisdagsTema


Foto Jes, Vita villa vila
+
Veckans TisdagsTema. Stor och liten. En liten hand i min.
+
Kram/Jes ♥

26 april 2009

Vårens bilder








Foto Jes, Vita villa vila
+
Visst är det väl bara så underbart ute nu?! Det gäller att ta vara på varje dag & njuta till fullo. Tanka förrådet på ljus & energi! Det gjorde liten kejsare och jag igår. Vi var vid havet och tittade på båtar, plockade vitsippor och lekte i skogen! Underbart! Jag tror vi gör detsamma idag :)
+
Tack snälla ni för alla goa ord och mail om mitt inlägg här nedan! Jag blir alldeles varm i hjärtat! Tack!
+
Kram Jes

22 april 2009

Min lille kejsare



Bild lånad från Ginza
+
På fredag ska vi på Eldkvarns konsert i Norrköping! Kungarna från Broadway. Längtar! Jag hoppas förstås få höra Kärlekens tunga, Ett hus på stranden och Min lille kejsare så klart. En del av er har undrat lite över mitt smeknamn på lilla A. Jag brukar kalla honom min lille kejsare och det finns en bakgrund till det. Du som vill läsa hur allt började kan läsa här och för dig som vill ha en snabbrepris - här är ett utdrag;
+
" Vi är där varenda minut av dygnets 24 timmar. Kan inte släppa honom. Vill bara sitta där. Hålla honom. Prata. Sjunga. Finnas till för honom. Berätta om hur bra allt ska bli när vi kommer hem. Allt är så stilla i den lilla vårdsalen där världens minsta människor kämpar för sina liv. Där sorgsna mammor och pappor kämpar för att hålla modet uppe och där respekten för livet aldrig någonsin blir större än så här. Det är dov belysning och väldigt tyst. Det enda som hörs då och då, är pipen från respiratorer och andningslarm. Aldrig har jag sett så små individer. Det är nästan overkligt. Hur får vi dem att fungera? Livets små mirakel. Tårarna bränner bakom ögonlocken - hela tiden. Vi har en trött liten pojke. Det tar tid. Jag pumpar förbrilt för att få igång amningen. A är alldeles för trött för att ens kunna amningsöva. Så jag pumpar. Pumpar o pumpar. Var tredje timme. Dygnet runt. Vår pojke sover. Hela tiden.
+
Efter en vecka måste vi lämna BB. Det finns inget familjerum ledigt på Neo så vi måste åka hem - utan barn. Utan lilla A.
+
Tårarna. Tårarna tog aldrig slut och den fruktansvärda, obekväma känslan av hjälplöshet förföljde mig varje natt, varje timme, varje minut utan mitt barn. Min lille kejsare. Pluras sträva röst i natten."...Jag minns att nån sa - den lille kejsaren är här. Min himmel fick ett nytt ljus natten då du kom, längre bort & närmre, allting på en gång..."
+
Vi måste åka hem för att sova ett par timmar - för att orka - säger personalen på Neo. Motvilligt lyder vi. Hemma, mitt i natten sitter jag med den från BB lånade, jävla pumpmaskinen och pumpar och tragglar. Utan bebis. Kl 03:00. I ett tomt och kallt hus. Utan badbalja.Tårarna rinner. Jag saknar mitt barn. Något gränslöst saknar jag honom. Inga ord räcker till. Ett tryck över bröstet. M är tapper och försöker trösta... Men jag ser i hans ögon att han också håller på att gå sönder. Vi lyssnar på Plura som sjunger om vår lille kejsare. Vi bestämmer att den måste sjungas på vår lille pojkes dop. Den eländiga tiden står still."



+

Foto mamma Jes

+
Finast. Min lille kejsare. Finns på Skivan "Vilda Fåglar - sånger om barn". Och visst hade vi den på dopet. I den mest underbara tolkning av Jacob Huddén.
+
Jag håller mina tummar för att få höra den i original nu på fredag på Skandiateatern. Hoppas.
+

Kram Jes



20 april 2009

Trälåda








Foto Jes, Vita villa vila
+
Fyndade denna fina gamla sockerlåda på helgens loppistur. 40 pix. Tänker nog plantera en liten köksträdgård i den. Mynta. Basilika. Rosmarin. Till sommarens matlagning. Japp så får det nog bli!
Kram Jes



18 april 2009

Bäddat i vitt




Foto Jes, Vita villa vila
+
Det är underbart med en alldeles nybäddad säng tycker jag! Nya helvita sängkläder från H&M som jag gärna blandar med gamla ärvda örngott som fått sig en omgång klorin. En doft av äpppleblom är god att vakna till. En liten kejsare som dessutom ligger brevid* alldeles sovvarm och inmysd intill & dagen kan sannerligen inte börja bättre!
+
Kram Jes


* Vilket händer så sällan att när det gör det jublar jag! Jag är FÖR barn i sängen men min lilla tycker att egen kuppe är bäst :)

15 april 2009

Kompisar


Foto Jes, Vita villa vila
+
Visst är det mysigt med kompisar? Liten kejsare knyter vänskapsband med liten lammunge! Puss puss! Årskort på Kolmården är kanon! Vilda djur. På riktigt. :)

Kram Jes

13 april 2009

Vår



Foto Jes, Vita villa vila
+
Vilket underbart vårväder det har varit hela påskhelgen!!! Fantastiskt skönt. Mycket trädgårdsliv, grill & mys har det blivit. 27 grader hade vi som mest i soligaste hörnet av trädgården. Äntligen! Min favoritårstid - välkommen vår!
+
Många har hört av sig angående mitt senaste projekt "utekök". Bilder kommer vartefter - det lovar jag! :)


Kram Jes
+
Fina vattenkannan finns hos Julias vita drömmar & prickiga stövlar hos Rusta!

9 april 2009

Glad Påsk!



Foto Jes, Vita villa vila
+
En riktigt Glad Påsk önskar jag er! Här ska gummistövlarna på och det ska planteras för fullt i trädgården. Min skiss av uteköket är så gott som klar så kanske hinner vi börja bygga lite också? :) Härligt med lediga dagar!
+
Kram Jes

8 april 2009

Litet bo



Foto Jes, Vita villa vila
*
Utanför lekstugan hänger nu ett litet fågelbo från Bolagret. Undrar just om någon vill flytta in här? Liten kejsare hoppas! :)
Kram Jes
*

5 april 2009

Såpat trägolv



Foto Jes, Vita villa vila
+
Idag började vårstädningen av lekstugan! Underbart att få borsta de små vintersmutsiga träplankorna med gulsåpa & rotborste! Det doftar så gott och rent. Jag skulle kunna ge väldigt mycket för att få ett lika fint trägolv i sovrummet...inne i vårt hus :) Men det är väl så, bara det bästa är gott nog till en liten kejsare! Det var härligt att få ställa i ordning på alla saker och möbler i lekstugan igen, efter en lång vinter. Oj vad det har kånkats & burits. Liten är ju "stor" i år och ska självklart vara med & hjälpa till med allt i sitt lilla hus - underbart! Om du vill se mer bilder från lekstugan - klicka här!
+
Kram Jes



4 april 2009

Prickar, bilar & liten!




Foto Jes, Vita villa vila
+
Prickar och bilar i blåvita toner - det passar en liten kejsares rum! De charmiga små väskorna kommer från den helt makalöst fina nätbutiken Julias vita drömmar som rara Julia nyligen har öppnat - jag vill ha ALLT i hennes butik kan jag säga - tveklöst! Lampan, med skärmen "Liten bil", blev jag så glad för, när jag sprang på i en liten butik i grannstaden. Liten bus här har nämligen redan påslakansetet, (Liten jag) i samma serie och både han & jag tycker det är så härligt - förmodligen av olika anledningar - men ändock! :)
+
Önskar er en riktigt mysig vårhelg!
Kram Jes

3 april 2009

Och vinnaren är...

... Äppel Päppel med de fina bloggarna Äppel Päppel syblogg & Mina små rum! Grattis till de två kuddfodralen! Maila mig din adress på vitavillavila@live.se så kommer de på posten!

(Jag bad lille kejsarens pappa ropa ett nummer mellan 1 och 104 & det föll på 35. Äppel Päppel hade lagt den 35:e kommentaren.)

Stort tack alla ni som ville vara med i utlottningen! Jätteroligt med så stort intresse! :D

Kram Jes

1 april 2009

Solhattar




Foto Jes, Vita villa vila
+
Vilken härligt solig dag! NU är våren här - hurra!
Idag har min lille bagare & jag fixat påskgodis! En variant på mormors gamla recept. Ni kanske minns mina hattar & mössor? Idag blev det ett nytt påhitt - solhattar. Gulfärgad marsipan doppad i ljus choklad, rullad i cocos. Enklast möjliga & väldans gott! Kejserlig hovleverantör till pappa i familjen blev vi också... Det får nog bli en omgång till för dessa varar aldrig fram till påska :)
*
Kram Jes

JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO