31 januari 2009

RAW & PS


Foto Jes, Vita villa vila
+
Ni som har hängt med här på bloggen ett tag vet ju redan att jag brinner för foto & bildspråk. Efter lite tekniska uppgraderingar så ska jag nu börja jobba med foton i RAW-format samt bearbetning i Photoshop. Å det ska bli så roligt! Tack snälla för alla era goa hälsningar & tillrop om mina bilder - det är en oerhörd sporre & jag blir fantastiskt glad! Idag ska jag på vernissage - en fotoutställning här i Norrköping på Arbetets Museum som heter No such Thing as Society. Spännande & inspirerande.
+
Hoppas ni får en underbar helg! Siste januari - vi går mot ljusare tider!
+
Kram Jes

28 januari 2009

Vakna


Foto Jes, Vita villa vila
+
Dags att vakna? När man som icke-kaffe-drickare blir väckt av en sjuk liten kejsare vid 5-rycket, då finns det inte mycket annat än en espresso för att orka :) O´boy i all ära men mycket koffein är det ju inte. Vår nya Nespresso har därför, lite otippat blivit en riktig energikälla för en trött mamma!
+
Kram Jes

27 januari 2009

v a r d a g s l i vFoto Jes, Vita villa vila

+
Vardagsliv - TisdagsTema.
+
Jag vet inte men jag tycker det verkar vara så bekant... Febrig liten pojke, snorispapper & VAB. Déjà Vu?
+
Kram Jes ♥23 januari 2009

Liten Picasso


'

´

Foto Jes, Vita villa vila

Här är den pyttelilla möbeln jag hittade på loppis för 75 pix som nu, efter lite vit färg fungerar som målarbord till lille kejsaren! Här sitter min lilla Picasso & skapar konstverk på löpande band. De vackraste motiven - skapade av en liten hand. Det är roligt, han verkar ha ärvt mitt intresse så nu sitter vi sida vid sida & målar - länge länge. "Målar fiint gör vi mamma" säger min skatt & så målar vi tills nästan alla vattenfärgerna tar slut... Lycka & delad glädje!
+
Önskar er alla en jättefin helg!
Kram Jes
Pssst! Har ni märkt att ljuset är på väg tillbaka? Underbart!

20 januari 2009

Tea for 2
Foto Jes, Vita villa vila
+
Det är ingen överdrift att KUSMI TEA är så hippt just nu! Jag förstår varför, det är verkligen sagolikt gott. I morgon fyller lille kejsarens pappa år - undar just om man får bjuda på en kopp - på loftet? ♥
+
Nu har jag precis målat klart en liten charmig möbel som jag sprang på för någon vecka sedan - det är faktiskt månader sedan jag målade allt som kom i min väg. Kreativiteten försvann någonstans i höstmörkrets långa korridor. Men nu är jag på gång igen. Härligt. Tänk att det kan vara så avkopplande att bara sitta & måla, penseldrag efter penseldrag. När en liten kejsare dessutom står brevid & ropar glada tillrop så som "mamma, målar fiint, målar fint du mamma" så kan det knappast bli bättre :).
+
Åter igen vill jag säga TACK för alla mail & kommentarer som jag får varje dag! Fantastiskt roligt! Särskilt tack till dig Elin - du vet varför!
+
Kram Jes

18 januari 2009

Påssjuka?Klart kejsaren ska ha en virkad taxibil på täcket :)
Foto Jes, Vita villa vila
+
C'est la vie Home, är en urmysig nätbutik där jag nyligen klickat hem bland annat detta helt underbara påslakanset till lille kejsarens säng! Jag måste medge att jag nog har en släng av pås(lakan)sjuka, kan inte få nog av fint sänglinne. Detta kit är av märket Sebra, randig på ena sidan & med elefanter på den andra, i mjukaste bomull - här sovs det zött vill jag lova!
+
Kram Jez

17 januari 2009

InspirationBilden lånad från Sköna Hem. Foto Lois Lamaire.

+

En riktigt snygg bild av ett mycket snyggt sovrum. I like! Hoppas ni har en fin helg!

Kram Jes

14 januari 2009

Vardagsmagi


Foto Jes, Vita villa vila

+

Maldiverna i all ära men Norrköping är inte så dumt det heller ;). Vissa kvällar måste man föreviga i minnet - spara någonstans långt in. Denna kväll när fotot togs åkte vi pulka hela familjen & liten kejsare satt som en kung på skinnfällen i pulkan, lyste av lycka & såg solen sakta gå ner. Vardagsmagi. Mer sånt - det behövs!

+

Kram Jes

12 januari 2009

Noonu Atoll


Maldives - Bilden lånad från Fritidsresor!

Ok. Vi, lille kejsarens pappa & jag, skulle kika på en resa till Grekland. Hamnade på Maldiverna. Ja inte i praktiken då förstås - enbart i tanken. Men nu är jag kär. Kär i Noonu Atoll. 67 802 kr - som hittat. Om nu någon chefredaktör på en glassig tidning känner att ni absolut måste skicka mig (& min familj) för ett uppdrag av resereportagekaraktär - hör av er ;)
+
Kram Jes


10 januari 2009

På tavellisten


+

+

+

Foto Jes, Vita villa vila
0
När julen dansades ut här i tisdags så tog den mina målade tavlor med sig & på tavellisten sattes istället några böcker som jag gärna läser & bläddrar i samt mina svartvita fotoalbum. Känns nytt & fräscht. Skönt att julen är bortstädad för denna gång. Nu ser jag fram emot en ljusare tid på många sätt.
+
Kram Jes

8 januari 2009

Foton

+
Foto Jes, Vita villa vila
+
Jag blir väldigt väldigt glad för alla mail jag får om mina bilder här på bloggen - mitt varmaste tack - verkligen!+

Det är många som har hört av sig & vill köpa och låna bilder för olika ändamål - otroligt smickrande givetvis *ler blygt* och jag vill bara passa på att meddela andra: är ni intresserade - hör av er! Skriv några rader till vitavillavila@live.se - Välkommen!0

Kram & tack!

Jes

3 januari 2009

Lemon


+
1
+

Foto Jes, Vita villa vila
+
Min senaste craving är denna helt underbara parfym som min rara svägerska A introducerade till mig! En helt magisk doft! Jag beställde mitt egna exemplar samt tillhörande bodylotion från Strawberrynet! Det tag bara ett par dagar & vips hade jag den hemma dock blev det några kronor i tull men det var det värt.
Märket heter Fresh & doften Sugar Lemon.
+


Kram på er!
Citronmamma Jes

1 januari 2009

Ett oskrivet blad


0

+
+
+

+

+
+

+

+
Foto Jes, Vita villa vila
+
Gårdagens festligheter har klingat ut. Champagnen är urdrucken och fyrverkerierna har tystnat. Årets första dag. Ett nytt härligt år framför oss. Ännu ett oskrivet blad. Spännande! Happy new year 2009!
+
Nu går vi ut i skogen, njuter av solen & dricker varm choklad medan vi letar efter frusna sniglar*!
+
Kram Jes ♥
+
*Sniglar som fryser enligt lilla A :)

JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO