30 november 2008

Första advent


+
+
+

+

+
Å nej inte kunde vi titta på julkalendern i morse inte - den börjar ju i morgon :). Vi fick nöja oss med några episoder av katten Gustaf. Vi tände dock det första ljuset & lilla A fick sin första adventspresent. Jag har kortat ner antalet paket betydligt i år. Förra året blev det en adventskalender med 24 små paket innan jul - i år bara 4. Finanskrisen slår till där man minst anar ;). Nej faktum är att vi tycker det är lagom med ett paket varje söndag istället för varje dag. Idag blev det de sötaste små byggjobbare i trä från Pintoy - de ska jag visa er en annan dag. Har även provat världens finaste tomteluva på lille kejsaren. Den finns hos russinnet och är ett absolut måste till Lucia & jul!
+
Önskar er en riktigt mysig vecka!
+
Kram Jes

29 november 2008

Adventsgöra


+

+
Det lackar mot jul... Första advent i morgon. Det sista pillet med årets adventsljusstake fixades till idag. Lilla A & jag har även bakat lussekatter. Liten kejsare gjorde "kluttar" & mamma gjorde "katter". I morgon bitti tänder vi det första ljuset & tittar på TV´s julkalender. Mysigt!
+
Kram Jes

28 november 2008

Kura


+
I kväll kurar vi. Tänder ljus, dricker glögg & äter lussekatter. Vinden viner utanför & det är mörkare än mörkt ute... Skönt med fredagsmys! Önskar er en riktigt fin helg!

Kram Jes

Ps! Just det - flera har hört av sig angående de vita hyacintvaserna i inlägget här nedan. De är egentligen te/kaffemuggar & formgivna och tillverkade av den otroligt duktiga keramikern Camilla Jensen på Gotland. Hon driver den urfina butiken Atterdag 5 i Visby - en klar favorit. Vid mitt nästa Gotlandsbesök blir det garanterat citruspressen som får följa med hem *längtar* ♥.

26 november 2008

Pyssel


+
+
Vi har haft en pysseldag idag, lilla A & jag. Det är ju faktiskt första advent på söndag och nu börjar väl lite av julkänslorna pocka på uppmärksamhet! Vi har förberett adventsljusstaken & planterat vita hyacinter.
+
Jag har även förvånats över att jag minns hur man viker en pappersloppa *gosh det var väl 25 år sedan sist*, ni vet en sådan där som man målade i olika färger & skrev roliga saker i och så fick kompisen säga en siffra & sedan välja en färg.... En sådan har jag vikt ihop till kejsaren idag :). Han var väl inte mäkta imponerad precis! Han valde siffran fyra och färgen grön varje gång :) och efter fem gånger vek han upp alla flikarna samtidigt så det blev ett hål i mitten & sa "titta mamma! Sönder..." och kastade ner den på golvet. Så kan det gå.

+
Kram Jes ♥

En touch av jul


+
Ledig onsdag. Sjuk parvel. Kanske passar på att städa en smula när lille kejsaren sover. Den här nya doften från Isabella Smith - christmas clean - doftar sagolikt & ger faktiskt en lagom längtan till jul! Tänk att det snart är första advent. Pssst! Du kan vinna en flaska av den underbara sprayen hos russinnet.
+
Kram Jes ♥

24 november 2008

Första snön


+
Den första snön har fallit, allt är halt...*
Det är väl ändå något visst när den första snön har lagt sig? Rofyllt.

Jag kan med lugn & ro i kroppen även konstatera att jag vann - vann kampen mot Designfrossa & rätten till mina foton. Jag är borttagen från listan. Trägen vinner.
+
Jag har saknat er mina vänner!
Vi ses nog snart igen!
+
Kram Jes

+
*Stoppa mig juni (lilla ego) /Kent

16 november 2008

p a u s


Foto Jes
Vita villa vila tar en paus på obestämd tid.
Jag hoppas vi ses snart igen!
+
Kram Jes

För hela familjen


+
Finaste härligaste tvålarna för hela familjen,
hittar du här!
+
Kram i söndagssolen! /Jes ♥

14 november 2008

Lerkrukor


+
Vad tror ni? Kommer vintern göra fin patina av dessa lerkrukor? Jag hoppas.
+
Tack för alla era kommentarer & mail angående mitt förra inlägg, vet att det är flera av er som hittade er egen blogg på listan utan att ha haft en susning om det. Jättetrist verkligen! Jag kan meddela att jag inte hört ett skvatt från personen bakom Designfrossa - men han snor säkert åt sig denna bild rätt snart, sin vana trogen! Ynkligt!
+
Hörrni - önskar er en riktigt fin helg!
Kram Jes ♥

12 november 2008

Designfrossa...

... ta bort länk samt alla mina bilder på din sida NU tack! Har aldrig anmält mitt intresse av att mina foton skall dyka upp kontinuerligt på Designfrossa och vill att det slutar omedelbart tack! /Mvh Jes

Tillägg:
På Designfrossas blogg/sida går det ej att lämna kommentarer eller meddelanden över huvudtaget. Det finns inga som helst kontaktuppgifter så som mail etc. Det är m a o helt omöjligt att meddela att man vill bli borttagen från en lista man aldrig satt upp sitt intresse på ens från första början. Efter en Google-sökning fick jag kontakt med andra som har råkat ut för denna kille som ligger bakom sidan och som helt enkelt bara hämtar upp bilder från andra bloggar per automatik - publicerar dem & hänvisar till att man länkar tillbaka till bloggen & där ligger sedan bilderna - helt tagna ur sitt sammanhang, utan text, utan information av vikt, med ny disposition etc. Allt detta utan att ens meddela eller ge sig till känna innan - eller för all del efter - heller! Varför? Copycat? Kanske läge att lägga ner bloggen för utomstående & köra kodat? /Jes

11 november 2008

TisdagsTemaTisdagsTema denna vecka är Fågel, fisk eller mittemellan! Mitt bidrag får bli denna underbara Kalle Stropp-syrsa som lilla A hittade i sin lekstuga i somras. Med stor entusiasm & glädje ropade han på mamma som kom med kameran i högsta hugg förstås :). Den får väl räknas till mittemellan - av de tre alternativen?

+

Kram Jes

9 november 2008

Nya kuddar


+
Noga Utvalt är en riktigt mysig webshop! Har nyligen klickat hem lite fina kuddar därifrån & man blir ju så glad när servicen är toppen och man får en liten present medskickad. Tack snälla rara Therese!
+
Hemma igen efter en härlig tripp till västra Sverige! Ny vecka - nya givar!
+
Önskar er alla en riktigt fin vecka!
+

Kram Jes

7 november 2008

Trevlig helg!


+
Vi åker till västkusten några dagar!
Önskar er en jättefin helg. Är det kanske dags för glöggpremiär snart? Det ska vi nog ha på söndag kväll. Har ni några goda glögg-tips? :)
+
Kram Jes

6 november 2008

Övervintring


0
I går slängde jag mina sista Mårbacka här hemma. Vissna & fula. Köper med glädje nya framåt våren igen...*önskar det går fort*. En del av er övervintarar dem har jag läst? Hur gör ni egentligen? Tipsa gärna :)
+

Kram Jes

5 november 2008

Med blommor & med blad...


+

+
...vi firar denna dag! Hipp hipp hurra för lilla A idag! Vi stannar inomhus, äter bullar & öppnar paket. Vad ska man annars göra på sin 2-årsdag? ♥ Grattis älskade unge - vad vore jag utan dig?
+

Kram Jes

4 november 2008

Tävlingen avgjord!

*Trumvirvel* Vinnaren av utlottningen är....
..... Me and Alice! Grattis Susanne! Maila mig din adress så skickar jag vinsten, det fina keramikfatet & kökstvålen från russinnet, på studs! :D

I brist på ork att skriva 122 lappar & dra en vinnare så fick pappa M välja en siffra mellan 1-122. Han valde 15 & det blev Susannes kommentar! Grattis & stort tack till er alla som ville vara med!
Kram/Jes ♥

3 november 2008

Till en liten pojke


+

+

+

+

+

+

+

+

+
Små glimtar som utlovat, av lilla A´s fina presenter. Bara några av alla underbara saker han fick vår lilla 2-åring. Tusen tack till er alla som var med & firade kejsaren i helgen ♥ och en stor kram till er som föll bort pga sjukdom - vi ses en annan dag!
+
Kram Jes

2 november 2008

Pappa


+
Finaste presenten till fars dag - nästa söndag! Lilla A slår in denna underbara papparing i silver till pappa M ♥. Design av Manolin. Du köper den här!
Kram Jes
+
Psst!
Vill du veta vad det står på hela ringen? Kika in på russinnet

Kalas i dagarna 2


+
+
+
+
+

++

+

+

+

+

+
Hipp hipp hurra för kejsaren idag (fast det är först på onsdag som det är på riktigt förstås ♥). Lilla A fyller 2 år och hela helgen har kantats av kalas! Riktiga tårtkalas. Härligt. En mycket glad, trött & snorig liten pojke gick och la sig ikväll - tagen av allt som hänt. En tagen mamma sitter nu & undrar var hennes lilla baby tog vägen. Nu har jag istället en "stor liten" pojke ♥. Från baby till boy. Magiskt vad fort tiden går.... Lite bilder från kalaset. Ska visa er lite glimtar av alla fina presenter också - men det gör jag en annan dag! Nu ska mamma också sova efter en intensiv helg :)
+
Kram Jes

JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO