29 september 2008

Tidig morgon


11


1

Fotoassistent: Lilla A.
1
Att lilla A för det mesta är morgonpigg har ju sina fördelar - man kommer upp tidigt på morgonen. I går tog jag verkligen vara på det. Satte litet troll med en flaska välling i bilen, tog med mig kameran och jagade morgonmotiv genom kameralinsen. Frostig höst - tidig morgon. Skön söndag som började bra - en morgon man minns ♥. Mysigt. Min lilla pojke i baksätet verkade gilla sitt uppdrag som fotoassistent - "mammas kamla" sa han, fnissade & njöt av frukostvällingen!
1
Hoppas ni alla får en jättefin vecka! I kryssandet mellan jobb & ledighet kanske jag hittar lite tid för att måla något roligt som jag hittade på loppis för ett tag sedan?! :)

1
Kram Jes

27 september 2008

Kulturnatt


0

0
00

00
0

0

0
Varje år, en lördag i slutet av september är det Kulturnatt i Norrköping. I natt är en sådan natt. Lilla A & jag har varit ute i kväll. Såå mysigt. Mycket folk i rörelse. Band som spelar lite varstans. Alla kulturinrättningar har öppet långt in på natten. Jag älskar denna afton där jag kan florera bland våra kulturminnen i Industrilandskapet, se underbara fotoutställningar, besöka muséer & köpa ekologiska produkter i kvarteret Knäppingen. Allt det har jag gjort ikväll tillsammans med min lilla skorpa som jag tror har ärvt sin mors kulturella gen rakt av :). Vi har sparkat löv på vår underbara Södra promenad. Klart man tänker på Ulf Lundell.

"Du kanske säger: "Norrköping, det är en jävla stad" då har du aldrig gått på stadens Södra promenad. Jag går på promenaden, jag dansar fram rentav. Jag går på promenaden och seglar fram på soligt hav."
0
Så sant så. Min hemstad. Så vacker på många sätt.
0
Kram Jes

26 september 2008

Fredag igen!


1

1

1
Vart tar tiden vägen? Denna vecka verkar ha sprungit Marathon - helt utan min vetskap! Fredag igen. Jag hoppas på en härlig hösthelg! Jag ska tanka mig full av Lilla A ♥ och hans roliga upptåg. Kanske plocka lite av trädgårdens björnbär - om det nu finns några kvar? Någon tycks ha norpat de flesta redan :)
1
Önskar er alla en underbar helg!
Kram/Jes
1
Ps!
Stort tack för alla rara kommentarer & mail jag får - jag blir makalöst glad för varendaste en!!!

22 september 2008

BBQ


q

q

q
q
Har ni sett världens charmigaste BBQ/grill-set från Oscar & Ellen? En underbar liten väska med massor av roliga delar för en hel picknick! Lilla A älskar verkligen att leka med alla små ljuvliga delar - korv med bröd är favoriten! Att det dessutom var en present från de urgulliga tjejerna bakom den mysiga webbutiken likasom - gjorde ju inte saken sämre! Tusen tack gulliga ni! Oj så mycket roligt vi har med alla saker!
a
Kram Jes & lilla A

19 september 2008

Nypon


a
Visst är det härligt med blomster för årstiden? Nu gillar jag nyponkvistar skarpt! Jag tar med mig en bit av hösten in helt enkelt. Härligt med en hel ledig helg framför sig... undrar just vad vi ska hitta på? Jag har så många "måsten" som måste fixas - så jag tror jag tar och struntar i dem allihop... :)
3

Önskar er alla en riktigt mysig helg!

Kram Jes


17 september 2008

A


+

Lilla A har fått ett stort A på fotändan av sin nya sänggavel! Jag älskar dessa ekologiska träbokstäver och har dem lite överallt på passande ställen i huset! De kommer från den härliga nätbutiken Country by mail! Stilen på bokstäverna är hämtad från ett typsnitt från 1800-talet som heter Caslon Old Face. Bokstäverna är handgjorda på Bali och såväl odlingen av träet samt användandet är godkänt av WWF. I Eco.
1

Kram Jes

16 september 2008

Långsam


1
Veckans TisdagsTema är höst. Under vår höstpromenad i skogen i helgen hittade lilla A flera små sniglar. "Kappa" sa kejsaren. Orädd för allt. "Mamma kappa" sa han sen. Vad gör man? Klart man klappar. Det blev myckat klappa. Sniglar är lite kladdiga och väääldigt långsamma.
q
Lilla snigel akta dig sjöng vi på hemvägen medan vi kryssade mellan skogsstigens alla små sölkorvar. Skogspromenad. Picknick. Hopp i vattenpölar. Färgade löv och sniglar. Det är härligt med höst ändå!
1
Kram Jes

15 september 2008

Handmade


1

1
1
1

1

1

1
Som en skir dröm är denna ljuvliga lilla sjal av finaste mohairgarn! Virkad för hand i vårt grannland i öst. Babushka heter den. Precis som dockorna. Söt både som halsduk och som sjal över klänning. Underbar & mjuk. Vacker & varm. Finns att köpa här!
1
Kram Jes

13 september 2008

Liten vrå med ny säng


1
1
1
1
1
1
1

1
1

Sötaste bädd-setet & zinkhjärtat kommer från Elsas hem. Den virkade pläden är vintage & förmodligen en gammal duk som efter lite klorintvätt & torktumling blev den perfekta mysfilten. Kaninpojkarna kommer från Maileg!
1
1
1
Liten har blivit stor. Förra veckan fick lilla A´s spjälsäng bytas ut mot en ny liten växasäng. Efter mer och mindre lyckade rymningsförsök i storleksordningen >100 från spjälsängen insåg vi att vår lille kejsare var stor nog att få en ny liten säng! Ni som har hängt med ett tag vet ju att lilla A redan har en fin utdragssäng - men nu ville vi ha en mindre "övergångssäng" som dessutom skulle få plats i vårt sovrum.
1
Ibland har man tur sa loppan för redan på första loppisrundan stod den där - den gamla charmiga lilla sängen för 125 kr! Min min min sa jag & vips så var sängfrågan löst. Nu är den målad & klar. Lilla A älskar sin nya säng och han är väldigt glad för att slippa klättra över spjälorna för att lämna sängen - en trygghet även för hans mor & far kan jag meddela!
1
Tack världens bästa pedagog - Anna - för dina så kloka råd om utbrytarkungar ;)
1
Just det - så här såg den ut från början!
1
Önskar er alla en mysig hösthelg!
Kram/Jes

10 september 2008

Petrol kid


´

´´
´
´
i
´
i
´

i
´
Lilla A älskar att leka bensinstation! Oavsett väder så vill han leka ute med bilarna, bensinpumpen & räknetavlan. Självklart måste man ha en varm, snygg & skön petrolfärgad fleecetröja & mössa då :). Dessa underbara kläder från KIK KID kommer från min favoritbutik russinnet! Mr Petrolstation - lilla A´s nya smeknamn? :)
a
Kram Jes

JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO