29 april 2008

Sovrum i förändring


ö
ö
ö
ö
l
ö
ö

ö
ö

ö

ö
ö

ö

ö

ö

ö
ö
Sovrum i förändring! Än en gång har jag haft ett litet projekt med sovrummet. När sängen & skåpen blev målade kände jag direkt att det var något som saknades. Nya snygga lampor! Dessa ögonstenar från watt & WEKE har jag trånat efter ett tag & nu har jag slagit till! Har även köpt en vit högblank tavellist från MIO, lite nya ramar & en tokmysig pläd i flätstickad bomull! Små förändringar gör skillnad!
k
Men det bästa av allt är ändå att våren & värmen äntligen är här - Nu kan man ha fönstret öppet så gott som hela dagen - och det är bland det bästa som finns tycker jag! Doften av nyvädrat med en touch av äppelblom - zzzzz! :)
h
Önskar er alla en jättemysig vecka & valborgsmässoafton!
h
♥ Kram kram Jez


27 april 2008

Glimtar av helgen!


ö
Ett nytt projekt i sovrummet...
ö
ö
ö
Blåbär, banan & naturell yoghurt ger den godaste frukost-smoothien...
l
ö
Nyinköpt rosmarin & nybakade baguetter...
ö
...Ja, det var några glimtar från helgen det! En hel del plantering i trädgården har vi även hunnit med! Färskpotatisen är nu satt - tänk om den hinner komma upp till Midsommar - det vore mysigt! ♥
ö
Önskar er alla en härlig vecka!
Kram/Jes

25 april 2008

Korg


ö

ö
En korg kan man ha till mycket! Den här, rätt stora korgen köpte jag för 40 pix! Leksakskorg tänkte jag. Spraymålade den vit & så passade den så bra till kuddkorg - men man kan även ha den till basketkorg har vi märkt :) Lilla A gillar att kasta bollar i den - för att inte tala om hans mamma, som gammal baskettjej, inte kan få nog av att testa sina korgkunskaper med små bollar :) Roligt när en pryl får flera användningsområden!
ö
Önskar er alla en riktigt skön helg!
ö
♥ Kram/Jes

24 april 2008

Nya saker till köket


k
Lite nya sköna grejer till köket piggar alltid upp! Diskborste & slickepott från Rice. Fortsätter att falla för den blekblå tonen just nu ♥
ö
♥ Kram Jes ♥

23 april 2008

Fotogenlampa


ö
ö
ö
Minns ni att jag skrev härom dagen att jag gjort ett fantastiskt fynd? Här är den! En sprillans äkta Primus fotogenlampa från 30-talet. Jag tyckte den var så himla charmig. 250 kr kostade den dessutom. It´s a bargain! :)
ö
Tack snälla för alla kommentarer & mail jag får! Jag fattar fortfarande inte att det är så många som besöker min blogg & lämnar så fina fotspår efter sig... Makalöst! Jag blir så glad för varje litet ord!!!
ö
♥ Kram Jes

22 april 2008

TisdagsTema


ö

ö

ö
ö
TisdagsTema denna vecka är naturmaterial. Blåsippan får bli mitt bidrag! När jag såg hela diket fullt av blåsippor härom dagen, när vi var i Wreta, så sa samvetet: Den är fridlyst, den är fridlyst, inte plocka! Kunde inte låta bli...så jag tog bara ett par... Förlåt! På Naturvårdsverkets hemsida står att läsa:
ö
"Blåsippa och gullviva är populära vårblommor som många vill plocka. Blåsippan kan inte sprida sig om den plockas, vilket har lett till att den nästan utrotats på vissa ställen där den plockats intensivt. Du får därför inte plocka blåsippor i Stockholms, Skåne, Hallands, Västerbottens och den del av Västra Götalands län som utgörs av före detta Göteborgs- och Bohus län. Du får inte plocka blåsippor eller gullvivor för försäljning."
ö
...Vilken tur att jag befann mig i Sörmlands län vid tillfället för brottet! ;)
ö
NU ska lilla A & jag ut och njuta av det underbara vårvädret! ♥
ö
♥ Kram Jes

21 april 2008

Fröken pensé?


ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö
Om jag hade berättat för nära & kära för ett par år sedan att jag spenderat halva dagen med att plantera blommor, hade de garanterat gapskrattat, det var nämligen inte alls min grej för bara några år sedan. Sen fick jag barn. Då hände något! (Åjovars - det hände ju en hel del i och för sig när jag fick barn men bland annat....) - Ögonen öppnas för nya saker & det är jag min son evigt tacksam för. Små och stora ting får en ny betydelse - så enkelt är det. Man ser världen med nya ögon. Så även trädgården. Så nu har alltså mamma Jes börjat leva loppan bland krukor, fröpåsar & vattenkannor ♥ och vet ni vad? Det är riktigt roligt!
ö
Sen har världens goaste A-C med den härliga bloggen Fint hemma, utmanat mig att visa mina senaste, bästa & sämsta inköp! Dessa bilder ovan får lov att symbolisera alla tre kategorier. Senaste = idag. Bästa = dynorna från IB Laursen. Sämsta = penséerna (jag anar en blom-boom här - vill bara ha fler & fler ☺).
ö
Önskar er all en härlig vårvecka!
♥ Kram fröken pensé
ö
Ps! Blommorna köper jag gärna hos en plantskola alldeles i närheten, känns bra både för traktens odlare & ekologin i stort!

20 april 2008

Afternoon tea


ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö

ö

Alla bilder, foto: Jes
Just an ordinary sunday ;) ... not! Idag har mamma Jes, pappa M & lilla A varit på Wreta Gästgifveri afternoon tea ♥ Ljuvligt gott och i en underbar miljö har vi mumsat på allt från nybakade scones & små skagensnittar till västerbottenpaj & smarriga chokladdesserter - så nu står magen åt alla håll - men oj så gott! Jag har kanske nämnt detta tidigare i något inlägg och jag kan bara varmt rekommendera er en tur dit om ni är i krokarna av Nyköping/Katrineholm/Stavsjö. Underbart vårväder & blåsippor fick vi på köpet! Just a perfect day helt enkelt ♥
ö
Önskar er alla en underbar vecka!
♥ Kram Jes

JESSICA FOTOGRAF ©

JESSICA FOTOGRAF ©
PORTFOLIO